Hållbarhet kafekonordic

Kestävä kehitys

Kafeko on jo pitkään keskittynyt tukemaan asiakkaitaan näiden strategioissaan asettamien kestävää kehitystä koskevien tavoitteiden saavuttamisessa.

Yhteistyökumppanimme kiinnittävät suurta huomiota koko toimitusketjun optimointiin. Tämä tapahtuu toimimalla sertifioitujen alihankkijoiden kanssa, valitsemalla ympäristöystävällisiä raaka-aineita ja hyödyntämällä uutta tekniikkaa ympäristöystävällisten pakkausmateriaalien käyttämiseen, jotka voidaan lopuksi käyttää uudelleen raaka-aineketjussa.

Tuotteen kestävyys ja ruokahävikin minimoiminen

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta sekä pitää se tuoreena ja turvallisena käyttää aina pakkaukseen merkittyyn parasta ennen päivämäärään saakka. Ruokahävikin minimoiminen on yksi tärkeimmistä tekijöistä elintarviketeollisuuden hiilidioksidipäästökuormituksen vähentämisessä. Tämä edellyttää tehokkaita pakkauslinjastoja ja tuotehävikin minimoimista sekä laadukkaita pakkauksia, jotta tuote on kuluttajille saapuessaan tuore ja turvallinen käyttää.

Pakkausmateriaalien uudelleenkäyttö

Kuitupohjaisten materiaalien uudelleenkäytölle on jo olemassa toimiva ketju. Polymeereille, jotka tunnetaan muoveina, on myös uusiokäyttöjärjestelmä. Muovin on tärkeä koostua vain peruskomponenteista, eli monomateriaalista. Yhteistyökumppaniemme kehittämissä pakkauskoneissa:

  • voidaan käyttää kuitupohjaisia materiaaleja (flowpack, pussit, kuljetuspakkaukset)
  • voidaan käyttää monomateriaalia monimutkaisten laminaattirakenteiden korvaamiseen (esim. kahvipakkaukset)

Koneissa voidaan käyttää tietysti myös laminaattia.

Ota yhteyttä meihin, niin autamme optimoimaan pakkaukset niin, että niistä tulee jatkossa osa uudelleenkäyttöketjua.

Esimerkki uudenlaisesta ajattelusta

Yhteistyökumppanimme Syntegon Packaging aloitti hankkeen muovipohjaisten syvävedettyjen pakkausten korvaamiseksi kuitupohjaisella materiaalilla. Nykyisin on yleistä pakata esim. hammasharjat, partahöylät ja muut tekniset tuotteet muovipakkauksiin. Syntegon on nyt kehittänyt koneen, jossa muovipakkaus korvataan kokonaan kuitupohjaisella materiaalilla. Ensimmäinen linja Eurooppaan on jo loppuunmyyty. Myös elintarvikkeet voidaan tietyin rajoituksin pakata tällaisiin pakkauksiin.

Muita esimerkkejä Syntegon Packagingin tuotteista ovat paperipohjaiset pussit pähkinöille, suklaakakku paperista valmistetussa flowpack-pakkauksessa ja mono-biopolymeerista valmistettu vakuumipakkaus kahville.

Doy påse Kafeko
Examples of packaging – Doy bags
Doy påse flowpack Kafeko
Syntegon fiber based packaging
Syntegon Paper pods TPU1000
Syntegon fiber based packaging

Mitä Kafeko tekee kantaakseen kortensa kekoon?

Konsultoimme asiakkaitamme ilmastoystävällisistä ratkaisuista, ja meillä on osaamista, tekniikkaa ja kokemusta. Yhdessä autamme yritystäsi saavuttamaan tavoitteensa yhteisen maapallomme hyväksi. Tuemme yrityksiä monissa hankkeissa, kuten uuden pakkauksen suunnittelussa, pakkauksen testaamisessa, testiajoissa yrityksessämme tai yrityksen omassa tuotannossa sekä uusien linjastojen toimituksessa ja käyttöönotossa.

Työmme vaatii matkustamista, mutta pandemia-aikana olemme oppineet, että nykyisin monet asiat voidaan hoitaa myös etäyhteydellä. Kafekolla työntekijöillä on täysi vapaus valita, haluavatko he työskennellä kotona ja säästää matkustamiseen kuluvan ajan ja vaivan, vai tulla toimistolle. Vaihdettaessa autot korvataan hybridi- tai sähköautoilla, ja ilmastokompensoimme lentomatkamme.

Yhteinen tavoite!

Autamme löytämään sopivan ratkaisun niin pakkaamisen kuin prosessin osalta. Yhteistyökumppaneidemme avulla voimme yhdessä varmistaa tuotteen vastuullisuuden sekä modernin ja menestyksekkään tulevaisuuden.

Ota yhteyttä, niin autamme hankkeesi onnistumisessa.

Valitse yhteyshenkilö:

Valitse yhteyshenkilö toisessa maassa.